Uitkering in gevaar door moestuintjes

Bron: http://bit.ly/1ns2mkX

Klijnsma (PvdA): Meer pensioen? Moestuin!

klijsnhap.jpgZe zegt het echt. Afsluitende quote uit een voor de rest slaapverwekkend saai interview over nieuwe afspraken voor pensioenen met Jetta Klijnsma, staatssecretaris van Sociale Zaken, in ’t AD: “Ik raad mensen wel aan om ook naar andere vormen van oudedagsvoorziening te kijken. Ik ken mensen met een moestuin, dat levert veel groente en fruit op. Of een eigen huis. Als de hypotheek is afbetaald kun je prima van je AOW leven“. Maar natuurlijk, een moestuin om je pensioen mee aan te vullen. Met een beetje geluk kun je dan bloemkolen gaan ruilen voor wat benzine van de buurman. Vooruitgang! Progressief! Moestuinsocialisme! Hoera! Vergeet trouwens gedurende deze moestuinhysterie niet dat laatste zinnetje. Dat kan zomaar een stiekem verstopt proefballonnetje zijn voor het volgende nivelleerfeestje van de PvdA: ‘rijkaards’ die hun hele leven gewerkt hebben om de hypotheek af te betalen (in PvdA-newspeak de zogeheten brede schouders) krijgen lekker minder pensioen dan het armetierige deel der natie. Eerlijk verhaal! Het moet toch niet gekker worden zeg. Straks gaan PvdA’ers nog voorstellen om belasting te heffen op plezier. Dat zou echt te fur gaan. Nondeju. Pol Ulenbelt (SP) heeft het ‘idiote moestuinverhaal‘ van Klijnsma inmiddels aangemeld voor het Vragenuurtje. Volstrekt terecht. U moet begrijpen dat moestuinieren niet voor iedereen is weggelegd. Weet u wat dat kost? Kunstmest, zaadjes, water, enzovoort. Zit je zomaar aan de 750e per jaar, uiteraard niet te betalen voor de gemiddelde SP’ert. Kamervragen! Ophef!

Duidelijk voor mij is dus, dat volkstuintjes slechts bedoeld zijn voor hen, die het in deze tijd “nog ruim in het sop zitten”. Mensen, die het letterlijk broodnodig hebben, wordt dit “volksrecht” afpakt. Hun kinderen mogen zelfs de educatieve AH volkstuin-hebbedingetjes niet op de vensterbank hebben, maar wel een eventueel een “groene AH-Wuppie” – Rechten van de mens worden schandalig met Kulturkammer-laarzen vertrapt.

 

Bijstandsgerechtigden lopen kans gekort te worden op hun uitkering wanneer zij een moestuintje van Albert Heijn aannemen. Dat bleek woensdagmiddag in de Tweede Kamer na een voorstel van staatssecretaris Jetta Klijnsma.  Klijnsma liet weten weliswaar voorstander te zijn van de moestuin, maar gaf ook aan dat het aanleggen hiervan wel degelijk van invloed moet zijn op de hoogte van de uitkering.

Bezwaar van de oppositie
Een deel van de oppositie is tegen de voorgenomen maatregel. Het CDA en 50PLUS gaan in principe akkoord, maar willen een uitzondering voor AOW’ers. Volgens woordvoerders van beide partijen worden ouderen extra hard geraakt door een korting. Veel van hen hebben al moeten inleveren op de thuiszorg en komen daardoor veel minder in de buitenlucht. Juist deze groep kan de extra vitaminen goed gebruiken. De PVV wil dat de maatregel alleen geldt voor niet-westerse allochtonen en dan met name die uit moslimlanden. Volgens Kamerlid Machiel de Graaf kan het niet zo zijn dat deze groep op Nederlandse voorzieningen én moestuintjes teert, terwijl het voor de hardwerkende Nederlander ook niet mogelijk is zomaar een tuintje aan te leggen in Turkije.

De regels worden strenger
De kern van de nieuwe participatiewet is dat de regels strenger worden. Binnen deze wet wordt ook extra streng gekeken naar alle vormen van extra inkomsten. Dit geldt niet alleen voor de inkomsten uit de bijbaan van een thuiswonend kind, maar ook zeker voor inkomsten uit natura. Volgens Klijnsma vallen de moestuintjes binnen deze laatste categorie. Klijnsma maakt mogelijk alleen een uitzondering voor gezinnen met kinderen tot zes jaar. In een eerste reactie laat zij weten: “We weten allemaal hoe kleine kinderen zijn. De kans is groot dat zij die potjes al gesloopt hebben nog voor er iets kon ontkiemen. Dat hoeven we niet extra te belasten.”

Medewerking van gemeenten
Klijnsma verwacht dat gemeenten meewerken aan de nieuwe wet. Zo niet, dan volgt een “heel goed gesprek”. Zij verwacht echter niet dat het nodig zal zijn weigergemeenten sancties op te leggen, zoals de VVD had gevraagd. Het bestuur van Albert Heijn laat weten nog niet op de hoogte te zijn van de voorgestelde plannen en zegt te zullen nadenken over een alternatief. “Wellicht dat we bijstandsgerechtigden een alternatief kunnen bieden in de vorm van een groene Wuppie.”
Uit: http://www.pascalvanenburg.nl/uitkering-in-gevaar-door-moestuintjes/


VOEDSEL EN ONDERDAK VOOR ALLEN
http://nl.humanrights.com/what-are-human-rights/videos/food-and-shelter-for-all.html
Artikel 25
VOEDSEL EN ONDERDAK VOOR ALLEN

1. Een ieder heeft recht op een levensstandaard, die hoog genoeg is voor de gezondheid en het welzijn van zichzelf en zijn gezin, waaronder inbegrepen voeding, kleding, huisvesting en geneeskundige verzorging en de noodzakelijke sociale diensten, alsmede het recht op voorziening in geval van werkloosheid, ziekte, invaliditeit, overlijden van de echtgenoot, ouderdom of een ander gemis aan bestaansmiddelen, ontstaan als gevolge van omstandigheden onafhankelijk van zijn wil.

2. Moeder en kind hebben recht op bijzondere zorg en bijstand. Alle kinderen, al dan niet wettig, zullen dezelfde sociale bescherming genieten.

Artikel 30
NIEMAND KAN JE JE MENSENRECHTEN ONTNEMEN

Geen bepaling in deze Verklaring mag zodanig mogen worden uitgelegd, dat welke Staat, groep of persoon dan ook, daaraan enig recht kan ontlenen om iets te ondernemen of handelingen van welke aard dan ook te verrichten, die afbraak van een van de rechten en vrijheden in deze verklaring genoemd, ten doel hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s