‘Veel Nederlandse kinderen met honger naar school’

Bron: http://www.spitsnieuws.nl/binnenland/2015/05/veel-nederlandse-kinderen-met-honger-naar-school

3 mei 2015 om 19:29 door D. van Unen

Vele honderden kinderen komen ’s ochtends uitgehongerd, met kapotte kleding en ongewassen op school. Dat blijkt zondag uit een rondgang van RTL Nieuws langs basisscholen. Scholen geven kinderen eten, kleding, regelen onderdak of nemen kinderen noodgedwongen zelf in huis.

Van de 250 ondervraagde basisscholen werd op 160 scholen melding gemaakt van in totaal 1100 gevallen van kinderen die van huis uit niet de primaire levensbehoeften mee kregen als genoeg eten en fatsoenlijke kleding. Ook worden ze thuis niet gewassen of hun tanden worden niet gepoetst. Volgens RTL Nieuws komt het overal in Nederland voor: op dorpsscholen en in achterstandswijken, in de grote steden en op het platteland. Soms zijn er meer dan twintig van deze schrijnende gevallen per school.

Jeugdzorg Nederland zegt tegen RTL ook geregeld dit soort meldingen binnen te krijgen. Vaak spelen er meerdere problemen in de gezinnen. “Armoede speelt vaak een rol, alcoholproblemen, mensen zijn heel veel met zichzelf bezig. Maar ook welgestelde gezinnen waar ouders zo druk zijn dat een kind een zak chips pakt als ontbijt”, zegt Jan-Dirk Sprokkereef, bestuurslid van Jeugdzorg Nederland en lid van de taskforce Kindermishandeling.

Advertenties

3 gedachtes over “‘Veel Nederlandse kinderen met honger naar school’

 1. MEI 2015

  Bron: https://carmanos.wordpress.com/2015/05/17/armoede-debat-enschede/

  Armoede Debat Enschede

  Maandag a.s. zal Don Carmano dit debat binnen de gemeenteraad bijwonen. Don Carmano hecht geen enkele waarde aan de inhoudelijke argumenten die door de goedbetaalde ambtenaren van de Gemeenteraad in stelling zullen worden gebracht; die argumenten zijn immers niet meer dan de maatschappelijke feiten waaraan men niets wil veranderen. Waarom zou men ook? Iedere vraag die er zich die avond uit laat formuleren, kost de belastingbetalers zo’n 500 euro die braaf in de gemeentekas verdwijnt – en dat is snel verdiend, aldus de Don. Met het stellen van 2 vragen verdiend de gemeenteraad dus meer dan een uitkeringsgerechtigde in een maand wordt toebedeeld. Nee, de Don komt niet om deze witteboordcriminelen te steunen in hun eeuwigdurende quest naar lastenverlichting, ongeacht welke politieke partij zij ook claimen te vertegenwoordigen!

  De reden dat Don Carmano naar de bijeenkomst van de Gemeentlijke meesteroplichters komt kijken is gelegen in het feit dat er ook een groot aantal daadwerkelijke slachtoffers van het anti-sociale beleid zullen zijn! En natuurlijk is de heer Beunders, oprichter van Sociaal Hart Enschede, eveneens in vol ornaat aanwezig. Deze laatste heer zal in kennis worden gesteld van La Famillia en van ons doen en laten. Beunders is een ex-ondernemer met zeer relevante mediacontacten die het persoonlijk aan niets ontbreekt, en Don Carmano zal hem gewapend met een geluidsrecorder vragen of hij het geld bij zijn zaligprekende woord wil voegen. Met andere woorden: of hij daadwerkelijk wil investeren in armoedebestrijding!

  Daarnaast zal Don Carmano velen nodigen toe te treden tot La Famillia, om de problemen echt te kunnen aanpakken! Ook zullen de gemeentelijke politici door de Don worden belaagd en zullen hen de vragen worden gesteld die niet op het programma stonden!

  Wordt vervolgd!

  Don Carmano

 2. Bron: https://carmanos.wordpress.com/2015/05/05/the-carmanos-the-real-good-fellas-join-them-now/

  The Carmano’s – the real ‘Good Fella’s’ – join them now!

  Welkom bij de Carmano’s!

  Altijd al stiekum bij een maffia-familie willen horen, maar geen zin om jezelf al snel op kogelgaten en de bijbehorende lekkage te betrappen? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Maar let op, The Carmano’s laten niet met zich spotten en het familiekapitaal breidt zich uit! En daarmee groeien ook jouw persoonlijke mogelijkheden. Iedereen die zich aanmeldt start als Soldaat (volgens het Sicilliaanse Maffia-model).

  Een Soldaat beschikt meestal over Associates (vrienden en kennissen). Het is aan de soldaat of hij zijn of haar associates in kennis stelt van zijn toetreden tot de Carmano’ s – en al evenzeer of de soldaat zijn of haar associates betrekt bij de activiteiten! Ook associates mogen namelijk gewoon meedoen, sterker nog, ze vormen een heel belangrijk netwerk waarlangs activiteiten kunnen verlopen als de soldaat daarvoor kiest!

  Zo starten The Carmano’s op korte termijn bijvoorbeeld the Carmano Lottery (2 euro per lot)!

  In tegenstelling tot de staatsloterij zijn de winkansen daadwerkelijk aanwezig en kun je op een investering van 2 euro zomaar ineens vijftig euro winnen! Yes, cash!!!!!

  Bovendien, zoals het een echte Maffia familie nu eenmaal past: The game is Rigged! Ja, een soldaat die loten verkoopt mocht de Don eens wijzen op de noden van zijn Mama – hierdoor kan de uitslag worden beinvloed en mocht Mama wel eens in de prijzen vallen … you never know! Maybe I like your mother!

  Iedere soldaat betaalt contributie om de Don tevreden en vooral geweldloos te houden! Dit is maandelijks minimaal een euro. De contributie wordt zo onopvallend mogelijk verzonden in een ansichtkaart: Aan Francis Capelle, Oldenzaalsestraat 7, 7511 DV, Enschede (OV) (Don Carmano)

  Ieder betalend lid van de Carmano’s kan rekenen op die kas wanneer hij of zij, of een dierbare associate in de problemen komt. In tegenstelling tot de overheid keren wij cash uit zonder zwetsen of nodeloze onderzoeken! Er moet wel echte nood zijn, en de inhoud van de kas moet het probleem kunnen dragen! Maar ook dit bepaald u, hoe meer leden, hoe sterker we worden!

  Binnenkort meer, the Don needs to go and take care of some urgent business! Salute!

  Don Carmano!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s