Breda: verboden daklozen te voederen

21 februari 2013 om 10:29 door A. Ringeling
Breda: verboden daklozen te voederen

Kok Rahal Lamlih uit Breda kookt al tijden voedsel dat hij krijgt van supermarkten en bedrijven voor de plaatselijke daklozen. De gemeente is het hier echter niet mee eens en legde hem al eerder een verbod op op het gratis uitdelen van voedsel.

Nu echter, mag hij zelfs niet meer in de buurt komen van de daklozenopvang ’t IJ aan de slingerweg. Het gratis eten zou voor te veel overlast zorgen. Dit meldt Omroep Brabant. Hoe je overlast kunt veroorzaken in een industriegebied waar volgens Bredanaren geen kip komt, is niet duidelijk.

De gemeente stelt dat het gratis weggeven van voedsel aan verkleumde daklozen alleen mag als de daklozen daar een prestatie tegenover stellen.

Toen Lamlih afgelopen maandag wederom voedsel wilde uitdelen, kreeg hij van de politie te horen dat hij direct weer in zijn auto moest stappen en een boete zou krijgen als hij terug zou komen. Lamlih: “Dit doet pijn, ik wil alleen de arme mensen helpen.”

Er is de kok wel aangeboden te komen koken in de daklozenopvang, waar de zwervers voor een kleine vergoeding eten kunnen kopen. Daar wil Lamlih echter niets van weten. “Ik ga geen geld vragen van mensen, die geen geld hebben. Ik help ze zonder dat ik daar iets voor terug wil”.

Een woordvoerder van de gemeente stelt tegen Omroep Brabant alle waardering te hebben voor de intenties van Lamlih, “maar niet op deze manier.”  Dus kan de genereuze kok een boete verwachten als hij weer gratis voedsel uitdeelt aan de Slingerweg. Lamlih hoopt nu op hulp van politieke partijen of de mensen uit Breda. “Ik wil hier niet mee stoppen”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s